Resebolaget

Personlig service när den är som bäst – snabb, kunnig, effektiv och vänlig!

Förstklassiga Rundresor med svensk guide

Swanson´s har arrangerat rundresor till Amerika i 37 år. Ingen har större erfarenhet av vad som krävs för en lyckad resa. Resrutterna är väl genomtänkta. Genomgående förstklassiga hotell (ibland motell beroende på resrutt) och kvalificerad svensk guide.

Många olika rundresor i USA och Nordamerika finns att välja på. Oavsett budget och oavsett vilken tid som disponeras och oavsett intresse har vi en rundresa att erbjuda.

Amerika Populär
Den perfekta rundresan för er som vill kombinera en guidad rundresa med avkoppling. En resa som funnits med i vårt utbud i 30 år. På 14 dagar får ni uppleva intressanta storstäder i nordöst, underhållande attraktioner i Orlando och härliga baddagar i södra Florida.
Amerika Populär med kryssning
Västindien och kryssning lockar allt fler samtidigt som man vill uppleva så mycket som möjligt i Amerika. Nu finns den perfekta kombinationen. Följ med på en guidad rundresa och fortsätt sedan med en härlig kryssning.
Amerika Special
Efterfrågan på svenskguidade kvalitetsresor till Amerika blir allt större och fler efterfrågar resor även utanför den “normala” säsongen. För fjärde säsongen kör vi nu en variation på rundresan Kust till Kust anpassad till vintersäsongen. Amerika Special har en mycket intressant resrutt, upplevelserna är storslagna och priset synnerligen attraktivt. Hotellstandarden är bra mellanklass.
California Dreaming
California Dreaming är en rundresa som verkligen gör skäl för namnet. Drömmen om Kalifornien har funnits i århundraden och vi tror oss kunna förverkliga den. Resan erbjuder ett omfattande program där ni får uppleva mycket tillsammans med kunnig svensk färdledning.
Canada Rundresa
Swanson’s stora rundresa till Kanada är numera kombinerad med en veckas kryssning till Alaska. Kanada är ett av världens största länder, men kommer ofta i skymundan av grannen i söder. Kanada har oerhört mycket att erbjuda. I öster de franskinspirerade städerna Montreal och Quebec, kosmopolitiska Toronto och de berömda Niagarafallen.
Eastern Highlights
Vår traditionella släktresa har fått ett nytt namn, Eastern Highlights, eftersom de flesta numera köper resan utan att hälsa på släkt. Man kan nu välja att åka hem direkt dag 10 eller fortsätta på egen hand, för att hälsa på släkt eller för att upptäcka mer av Amerika på egen hand.
Kust till Kust
Detta är vår största och mest populära rundresa. Den har funnits med i vårt program sedan 1978, med vissa mindre ändringar. Resrutten är omfattande och väl genomtänkt, baserat på egna erfarenheter och resenärernas synpunkter genom åren. Här finns storstäder, Vilda Västern, naturscenerier och väl anpassade stopp där vi kan ta det lite lugnare. .
Rundresa New York
Swanson’s erbjuder ett komplett veckoprogram för er som verkligen vill uppleva New York på riktigt. Tillsammans med våra kvalificerade svenska guider får ni en fullspäckad vecka med både Manhattan och omgivande stadsdelar. I programmet ingår fem gemensamma luncher och en middag. Det blir även tid till egna strövtåg.
Rundresa New York-Washington DC
Vi erbjuder en rundresa där ni får uppleva New York och Washington DC. Ni följer programmet på vår rundresa Eastern Highlights dag 1 t.o.m. dag 6 på morgonen. Resan kan ses som ett större startpaket. Många resenärer väljer våra startpaket till New York för att få uppleva världsstaden med svensk färdledning, för att sedan fortsätta på egen hand. Ni har nu möjlighet att följa med och se både New York och Washington DC under kunnig svensk färdledning, för att sedan från WashingtonD C fortsätta på egen hand.
San Francisco Rundresa
Vill du få ut mesta möjliga av San Francisco väljer du denna resa. En hel vecka med svensk färdledning och fem utflykter ingår, bland annat till Napa Valley och Muir Woods. Dessutom daglig kontinental frukost och ytterligare fem måltider.
Stora Musikresan
Detta är resan för er som älskar musik. Jazz, rock’n’roll, blues, boogie woogie, soul, country och gospel berörs. Som resenär får du personligen träffa celebriteter, inte sällan världsberömda. Artisterna varierar från resa till resa, men Fats Domino har varit med på de flesta. På grund av åldersskäl är hans dotter sparsam med att öppna upp hemmet, men han gillar Stora Musikresans resenärer och vi är numera nästan de enda han tar emot. Färdledaren är ett levande lexikon, speciellt när det gäller musik, och ni kommer att få en fullmatad resa med mängder av upplevelser och många överraskningar.
Svenskbygderna
Minnena från den svenska immigrationen finns fortfarande kvar på många platser i Amerika. En av de mest kända platserna är Bishop Hill som ofta används som symbol för den svenska immigrationen, tillsammans med Delaware, Rockford och Minneapolis. De svenska immigranternas öden och äventyr känns fortfarande nära och hjärtat klappar lite snabbare när man upplever hur ättlingarna vårdar minnena.
Vägen Västerut
Amerika är ett land som har fantastiskt mycket att erbjuda , det är därför svårt att planera resor hit. Det är så mycket man som amerikaälskare vill visa. Vår rundresa Vägen Västerut är resan som går utanpå det mesta och resan innehåller många spännande och annorlunda platser.
Västra Amerika
Västra Amerika som är en del av rundresan Kust till kust är den perfekta resan för er som vill uppleva västkustens höjdpunkter. Ni ansluter till vår grupp i Tucson och får genast uppleva det verkliga Vilda Västern. Vår fantastiska bussresa börjar här. Grand Canyon, Kanab och Zion besöks på resan och i Las Vegas väntar shower av världsklass. I Los Angeles bor vi i Hollywood och vi besöker även Santa Monica. Resan avslutas i Amerikas populäraste stad, San Francisco.